over popupspace

een prettiger kantooromgeving

Een aantal jaren geleden, toen we onze eerste Office-in-a-Box ontwierpen, was die min of meer bedoeld als een gimmick. Een blikvanger in een grote, gedeelde, open kantoortuin. We ontwierpen daarom een kant-en-klaar net niet helemaal afgesloten kamertje om in te kunnen vergaderen. Een kamertje dat eruit zag als een grote doos die net was afgeleverd. We hebben lol gehad terwijl we de doos maakten, hebben er nog eens lekker om gelachen toen we 'm in de betreffende kantoorruimte plaatsten en dat was dat.

Al snel echter,

begonnen mensen ‘m daadwerkelijk te gebruiken, om te kunnen ontsnappen aan de drukte in de open kantoortuin. In ‘de doos’ vonden ze een plek om even rustig te kunnen werken. Of ze gebruikten ‘m juist om in te vergaderen, temidden van de zee van bureau’s en mensen die daar aan zaten en rondomheen bewogen in een poging hun werk te doen.

En het werkte wonderwel! Mensen waren minder afgeleid en vonden onze office-in-a-box een geweldige aanwinst voor hun kantoor. Dus bestelden ze er meer. En al snel volgenden er anderen.

Dat was het moment waarop we inzagen dat we iets belangrijks hadden ontdekt. We hadden iets ontworpen dat een echt verschil kon maken in het leven van mensen.

We hadden iets ontworpen dat een echt verschil kon maken in het leven van mensen.

Mensen waren blij dat ze de mogelijkheid hadden om zich terug te kunnen trekken op een rustig plekje.

We observeerden

hoe mensen de Office-in-a-Box gebruikten en ontdekten zo wat ze waardeerden en wat niet. We zagen meer en meer kantooromgevingen waar onze box een plek moest krijgen en waarvoor we het ontwerp nog verder wilden optimaliseren. Hoewel het in de meeste gevallen juist zo was dat de kantoorruimtes geoptimaliseerd werden door het plaatsen van de boxen.

De mensen die in de kantoren werkten waar onze boxen geplaatst werden, waren blij dat ze meer mogelijkheden hadden om zich terug te kunnen trekken op een rustig plekje. De Office-in-a-Box – die zowel visueel als akoestisch afgescheiden is van zijn omgeving – maakte het voor hen mogelijk om zich beter te kunnen concentreren, weg van de lawaaiige werkvloer, waar er continu aan hun aandacht getrokken werd door alle gesprekken en geluiden die ze niet ‘niet’ konden horen. 

Onze office-in-a-box – ja, die ‘doos’ waar we om hadden gelachen – loste een aantal echte problemen op en maakte werkelijk mensen blij!

Dus besloten we

Om er onze missie van te maken om het kantoorleven op de wereld te verbeteren. Daarom is onze studio nu volledig gericht op het ontwikkelen van producten die niet alleen ruimtelijk handig, leuk of mooi zijn, maar ook akoestisch geoptimaliseerd, duurzaam en een tikje eigenwijs, waardoor kantooromgevingen prettiger omgevingen worden om in te verblijven.

We verzamelden alle data en de ervaring die we de afgelopen jaren hadden opgedaan en gebruikten die – en ons streven naar perfectie – om de Office-in-a-Box door te ontwikkelen tot het product dat het nu geworden is. Sinds de eerste ‘doos’ is de Office-in-a-Box inmiddels op vele punten aangepast en verbeterd, zodat het nu een serieuze oplossing is geworden voor gebruik in allerlei kantoor- en andere werkomgevingen.

Niet ieder kantoor is hetzelfde en dat vraagt om meer dan slechts één oplossing. Daarom besloten we om meerdere modellen te ontwikkelen met elk unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Dat heeft geresulteerd in de huidige complete lijn van vijf modellen.

Ons doel is om het kantoorleven op de wereld voor iedereen prettiger te maken.

Meerdere aanpassingen

aan de wanden van dik honingraatkarton maakten deze stabieler, makkelijker en sneller te monteren en effectiever in akoestische demping . De binnenzijde van de wanden en het plafond is nu geheel bekleed met gerecyled akoestisch vilt, wat zowel het geluid in de box als het geluid dat van buitenaf komt, aangenaam dempt. De met vilt beklede muren reduceren hinderlijke geluiden in beide richtingen, ondanks het feit dat de units niet beschikken over een deur die ze geheel afsluit.

De bankjes hebben nu een stoer, onverwoestbaar stalen frame, net als de tafels. De kussens zijn opnieuw ontworpen en we hebben een nieuwe lijn van stoffen voor de bekleding gevonden die perfect aansluit bij ons gedachtengoed en de materialen die we gebruiken. 

En tenslotte hebben we een eigen bijpassende stroomvoorziening ontworpen en twee verschillende lampen die naadloos aansluiten op het concept van ‘de dozen.’

De met vilt beklede wanden reduceren hinderlijk geluid.

En wat mooi is,

is dat Office-in-a-Box ontworpen is om snel en makkelijk te kunnen installeren. We zien dat (snel) groeiende bedrijven, waar altijd een tekort is aan beschikbare vergaderruimte, heel enthousiast zijn over het feit dat ze in no-time extra en volledig operationele ruimte hebben, zonder verbouwing. De Office-in-a-Box is makkelijk te verplaatsen, of zelfs te demonteren en bij een verhuizing mee te nemen naar een nieuwe locatie. Opbouwen, stekker erin en hij is weer bruikbaar!

Direct bruikbare extra ruimte, zonder verbouwing!

" Office-in-a-Box passen wij al jaren toe in onze Seats2meet locaties. De duurzaamheid van de materialen, de mobiliteit van de units en de prettige akoestiek maken het handige en fijne ruimtes om in te werken. "
Mariëlle Sijgers
Co-founder Seats2Meet.com

Akoestische oplossingen "outside the box."

Bovendien,

zijn we begonnen onze akoestische oplossingen ook toe te passen in de ruimtes buiten de office-in-a-box. Op deze manier slagen wij er – heel pragmatisch – in het akoestisch profiel van werkomgevingen enorm te verbeteren, zonder dat we daarvoor iets hoeven te verbouwen, of dure akoestische metingen doen met bijbehorende dikke  rapporten.

Aangaande materialen

en productiemethoden, hebben we altijd gewerkt met de meest duurzame oplossingen die we kunnen vinden of ontwikkelen, terwijl we blijven zoeken naar betere oplossingen waar we dat (nog) niet kunnen.

We gebruiken duurzame materialen zoals FSC gecertificeerd karton, akoestisch vilt en stoffen gemaakt van natuurlijke en/of hergebruikte materialen, houtmaterialen gemaakt van afval uit de houtindustrie (eveneens FSC gecertificeerd en zonder formaldehyde) en ruw, onbehandeld staal.

Ons uiteindelijke doel is om onze producten te produceren en ons bedrijf te leiden volgens het cradle-to-cradle circulaire economie principe. We weten dat we daar nog niet zijn en soms komt het neer op complexe zakelijke beslissingen, maar we vertrouwen erop dat we stap voor stap dichterbij komen, zolang we onze focus houden op de toekomst die we voor ons (en onze planeet) zien.

Ons uiteindelijke doel is om onze producten te produceren en ons bedrijf te leiden volgens het cradle-to-cradle circulaire economie principe.

Mensen ervaren minder stress en krijgen meer werk gedaan.

Kantoortuinen

hebben hun uitdagingen als het gaat om het vinden van een plek om je terug te trekken uit het drukke en vaak lawaaierige kantoor, waarin het moeilijk is om je te concentreren of niet alles te horen wat er om je heen gebeurt.

Het is goed om plekken te hebben waar je een rustig gesprek kunt voeren, aan iets kunt werken dat meer aandacht nodig heeft, of waar je een gesprek kunt voeren zodat je collega’s ongestoord kunnen blijven werken.

In de kantoren waar onze producten worden gebruikt, waarderen mensen het dat er minder lawaai en minder afleiding is. Tegelijk ervaren ze meer ruimte voor creativiteit en zijn mensen veel productiever. Hierdoor blijft hun energieniveau hoger en geven ze aan gelukkiger en meer ontspannen te zijn. Niet in de laatste plaats omdat ze minder klachten hebben zoals hoofdpijnen concentratieproblemen. Op zijn beurt zorgt dit dan weer voor minder werkverzuim. Wij zeggen: win-win-win!

ontdek onze producten

De Office-in-a-Box waar het allemaal mee begon: Een comfortabele, akoestisch geoptimaliseerde en makkelijk op te zetten werk- en vergaderruimte die plaats viedt aan maximaal zes mensen.

№2 is een open model Office-in-a-Box – zonder dak dus – met voldoende ruimte om met maximaal zes mensen te kunnen werken of vergaderen, zonder gestoord te worden of storend te zijn voor anderen.

Office-in-a-Box №3 is een kleinere versie van de originele №1. Deze biedt een comfortabele plek aan twee personen om rustig en met wat meer privacy een gesprek te kunnen voeren. 

№4 is een dakloze versie van de Office-in-a-Box №3. De half-hoge wanden schermen je af van teveel geluid en visuale afleiding in je omgeving.

neem contact op

Als je vragen hebt,
of je wilt ons iets vertellen,
kan je dat hier doen!